EMAIL

info@uecgracia.cat

Truca'ns

93 284 69 79

Carregant Esdeveniments

Serra de la Mussara, Camí de la Cingla. (ANUL.LADA ES REPROGRAMARÀ A LA TARDOR)

23 març, 2024

El sud de La Serra de la Mussara està format per un llarg cingle que s’estén des del Coll d’Alforja fins més enllà de l’Albiol.

Aquest cingle, que albirem des de molts indrets del Baix Camp, crida l’atenció perquè presenta una base rogenca formada per gresos, coronada per una franja blanca formada per roques calcàries.

Entre aquestes dues muralles discorre el Camí de la Cingla. Es tracta d’un camí molt antic que en algun tram estava abandonat i que membres de l’Agrupació Excursionista de Catalunya de Reus han tornat a rehabilitar.

Té un recorregut aproximat de 25 km i en l’excursió que proposem farem un tram d’uns 5 km, tots ells oberts recentment per l’esmentada entitat.

<strong>Itinerari:</strong> L’accés al Camí de la Cingla es fa mitjançant una sèrie de graus. Nosaltres hi accedirem per les Escales del Susagno o les Grasetes, grau que no presenta cap dificultat, i anirem en sentit oest fins al Coll d’Alforja.

Es tracta d’un camí molt accidentat amb algun pas aeri i zones amb caos de blocs que dificulten la marxa (per aquesta raó hem escollit un tram curt).

<strong> </strong>

<strong>Desnivell aproximat:</strong> L’inici de l’excursió es troba a 817 m i el Coll d’Alforja a 641 m. Tot i que el desnivell entre els 2 punts és de -176 m, farem un desnivell positiu d’uns 200 m.

&nbsp;

<strong>Recorregut aproximat: </strong>5 km

&nbsp;

<strong>Temps estimat de marxa efectiva:</strong> 4 hores

&nbsp;

<strong>Dificultat: </strong>Camí exigent amb algun passatge aeri obligat.

<strong> </strong>

<strong>Cal Dur:</strong> Esmorzar, dinar i aigua suficient.

<strong> </strong>

<strong>Mitjà de transport:</strong> Vehicles particulars

&nbsp;

<strong>Preu inscripció: </strong>0 € per als socis de la UEC de Gràcia i altres entitats UEC; 5 € per a federats d’altres entitats i no federats.

&nbsp;

<strong>Reunió prèvia</strong>: Dimarts 19  de març a les 8 del vespre. La reunió és obligatòria per a les persones no associades.

&nbsp;

<strong>Hora sortida:</strong> 7 hores

&nbsp;

<strong>Punt de trobada</strong>: Ronda Guinardó cantonada Lepant

&nbsp;

<strong>Responsables de la sortida: </strong> Marta Castejón i Jordi Ribé

&nbsp;

<strong>Inscripcions</strong>: A secretaria o al correu electrònic  <u>Jordiribar@gmail.com</u>

&nbsp;

<strong>Important: </strong>En compliment dels acords de la Junta Directiva, el responsable de la sortida, pot excloure de la sortida a tot aquell participant que no es presenti amb el material adequat per la sortida o que no tingui la preparació física adient.

&nbsp;

<strong>Observacions: </strong>Per participar-hi és obligatori tenir la targeta federativa. En cas de no tenir-la cal una llicència temporal per aquesta activitat que cal tramitar a secretaria, com a màxim, el dijous abans de la sortida.

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;

Tens cap dubte? Pots contactar amb nosaltres aquí:

Comparteix