Octubre, 2024

19Oct7:00 am5:00 pmEXCURSIÓ PER LA SERRA DE BUSA

Més

Detalls d'activitat

ITINERARI:

Sortirem del primer aparcament que hi ha al pla de Busa (1.370m) rumb SE. Un camí amb suau pujada duu a la part superior del cingle de la Creu  (1.390m). Resseguirem un tram del cingle i baixarem pel bosc fins enllaçar amb una pista per anar a l’ermita de Sant Cristòfol (1.350m). Des de l’ermita desfarem un tros del camí per tornar a la pista, que ens portarà a la masia Casa Vila (1.355m). Aquí abandonarem la pista principal per agafar un camí costerut i pujar a la Collada de Casa Vila (1.470m) i al cim El Cogul (1.526m), punt més alt del recorregut. Després de gaudir de les fantàstiques vistes que ofereix el cim, anirem cap a l’oest per un camí que ens durà, després d’una estona de baixada, al Capolatell o Presó de Busa (1.300m), on s’hi accedeix per una passarel·la. Un cop visitada la presó cal tornar enrere fins arribar a una pista per anar novament a la masia Casa Vila (1.355m) i, poc després, a la masia El Rial (1.325m). Seguint rumb SO per pistes, camins fàcils i algun tram camp a través, ens atansarem al cim La Guàrdia (1.448m), que ofereix unes excel·lents vistes del pla de Busa al nord i de la comarca del Solsonès al sud.

Aquesta sortida té l’al·licient afegit de pujar dos cims del projecte 100 Cims de la FEEC: El Cogul (cim essencial) (1.526m) i La Guàrdia (1.448m).

 

Distància:  12km.

Desnivell acumulat:  +/- 525m.

Temps de marxa efectiva:  5h.

Característiques de la sortida:  Senderisme per mitjana muntanya. Dificultat en categoria senderisme: Fàcil – Moderada (per la pujada a El Cogul). Excursió a peu per camins, pistes i algun tram camp a través per la Serra de Busa.

Cal dur:  El material propi d’una excursió de tardor per mitjana muntanya: motxilla, calçat de muntanya i roba adient. Aigua, esmorzar i dinar d’entrepà o carmanyola.

Hora de sortida i punt de trobada:  7.00 h a l’indret que es determinarà a la reunió preparatòria.

Transport:  Vehicles particulars.

Preu inscripció:  0€ per als socis de la UEC de Gràcia i altres entitats UEC. 5€ per a federats d’altres entitats i no federats, en concepte de llicència federativa, despeses organitzatives i de material.

Inscripcions:  Per correu electrònic (joviay@gmail.com) indicant el número de telèfon mòbil, el correu electrònic, si s’és soci, si es disposa de llicència federativa i si es disposa de cotxe. La data límit d’inscripció és el dimecres 16 d’octubre.

Responsable de la sortida:  Jordi Vilà.

Reunió preparatòria:  Dijous 17 d’octubre de 2024 a les 20h al local de la UEC de Gràcia. La reunió és obligatòria per a les persones no associades.

Important:  En compliment dels acords de la Junta Directiva, el responsable de la sortida pot excloure’n a tot aquell participant que no es presenti amb el material adequat per a la sortida o que no tingui la preparació física adient.

Observacions:  Per participar en l’activitat és obligatori tenir la targeta federativa. En cas de no tenir-la cal una llicència temporal per a aquesta activitat, que cal tramitar a la secretaria de l’entitat, com a màxim, el dijous anterior a la sortida.

 

Hora

(Dissabte) 7:00 am - 5:00 pm